Facebook Instagram Portfolio Photoshoots Hverdag Reiser

DIY - overføre bilde til treverk

Så enkelt og så gøy ! En annerledes måte å fremstille bildene dine på . Perfekt til gaver også ;)

Du trenger : 

- Gloss gel medium

- Mod Podge

- Pensel

- Treplate i ønsket størrelse

- Saks

- Sandpapir

- Bildet printet på vanlig ark, speilvendt - Viktig å bruke laser printer, jeg prøvde først med vanlig blekk printer og det gikk ikke så bra ! 

 

Først må du klippe ut bildene så de passer til treplaten din, pusse litt i kantene med sandpapir dersom de er litt røff etter treplaten er blitt kuttet. Deretter påfører du ett passe lag med gel medium, ikke for tykt og ikke for tynt, gjevnt og fint. Pass på at det ikke er noen pensel hår eller klumper i gel-laget.


Neste steg er å plassere arket med bildesiden ned, og den hvite papirsiden vendt oppover. Pass på at det ikke er noen luft bobler, eller klumper med gel. Papiret skal være helt flatt og glatt. Du kan bruke hendene til dette, eller ett bank kort fungerer også.


La det ligge over natten for å tørke, eller hvertfall 8 timer. Viktig at det tørker helt 100%. Nå er det klart for å trylle frem bildet. Du bare påfører vann på papiret så det blir helt vått og bruker hendene dine å skrubbe av papiret etterhvert som det løsner av vannet. Det kan være litt vanskelig å få av all papiret i første omgang, så du kan la det tørke litt igjenn så du ser hvor det er resterende papir på treflaten. Påfør mer vann , og jobb i sirkler med hendene til alt det hvite er borte. 

Når du er fornøyd med resultatet og trefjølen er tørket igjenn påfører du mod podge. Her kan du velge hvor mye du vil smøre på, etter hvor mye tekstur du vil ha på bildet ditt. Jeg påførte to lag, med 15-20 minutters mellomrom. Hva synes dere ? Jeg liker det, en ny og annerledes måte enn å ramme inn eller bestille fremkalling på lerret. Så får det litt kunstnerisk preg når man ser treverkets tekstur og mønster gjennom bildet,

6 kommentarer

Susanne

28.08.2013 kl.09:31

Kult :D

morsinunge

29.08.2013 kl.16:27

her ja, dette skal jeg teste :D

Ingeborg

15.03.2014 kl.13:46

Så flott! hvor får du kjøpt mod podge og gloss gel medium? :)

nataliemariell

02.04.2014 kl.04:11

Ingeborg: ebay ;) eg kjøper det på hobby butikk i australia ;) men veit at ebay selger det !

sissel

13.01.2015 kl.14:13

Hei! Så flott! :)

Har akkurat bestilt lakk fra panduro hobby.

Er vel ikke så mye å spare på å kjøpe fra utlandet/ebay uansett?

Hvilke pensler trenger man?

nataliemariell

01.02.2015 kl.04:01

sissel: dersom du får det på Panduro er nok det best å kjøpe der ja . Tror ikkje det er så masse å spare ved å kjøpe på nett , så får du jo det også med en gang når du kjøper i butikk. Eg har brukt litt brede malepensler som ikkje hårer;)

Skriv en ny kommentar

hits