Facebook Instagram Portfolio Photoshoots Hverdag Reiser

Papirdukke

Oppgave levert i går :) deilig. Da fikk jeg virkelig følelsen av helg ! Så i dag har jeg vert på stranden og slikket litt sol , deretter på trening. Nå står det Toro lasagne i ovnen og rødvinen er åpnet . En god lørdagskveld i vente, men først skal jeg fortelle dere litt om prosjektet mitt. Vi skulle levere inn tre konseptuelle portrett. Så etter å ha vridd hjernen fant jeg ett konsept jeg kunne jobbe med.

Jeg vil fokusere på hvordan andre mennesker ser og dømmer oss. Vi lever i en verden der materialismen hersker, og hele tiden blir vi påvirket av samfunnet rundt oss. Hvordan vi kler oss, oppførsel, hva vi har og ikke har. Alt handler om hvordan andre ser oss, hvilken status/rolle vi har i samfunnet. I bunn og grunn er det opp til å ha den perfekte kombinasjonen av ting som avgjør hvordan andre mennesker leser oss. Vi er alle påvirket av stil, mote, merker osv. . . og hver dag blir vi bombandert med reklamer, magasin, aviser, plakater, som forteller oss hvordan den "perfekte" mann/kvinne/familie skal være. I dagens samfunn blir vår sosiale identitet lest gjennom hvordan vi kler oss, kjønn/ alder/ livstil. Å prøve å vise dette gjennom mine foto ble jeg inspirert av papirdukkene jeg lekte med da jeg var liten. Jeg bruker denne metoden for å understreke hvordan samfunnet "kler oss opp" ved å bare brette seg og sine kriterier rundt oss. Jeg har dekonstruert portrettet i små biter for å vise hvordan hver del sammen med de andre delene avgjør hvem vi er og hvordan vi blir sett på av andre. 

Teknisk: Alle tre bildene er tatt i studio hvor jeg har brukt gulvet som bakgrunn. I etterbehandling i photoshop har jeg lagt på en "cartoon effekt" som forsterker konseptet mitt og linker det mot tankene om papirdukken. Hva synes dere?

3 kommentarer

Janette

22.04.2012 kl.23:38

Stilig! Dukkene med tilbehør ligner da virt på S, M og deg som modeller?

23.04.2012 kl.08:53

so kreativ du e Natalie, kjempe kult:)

Alexandra

24.04.2012 kl.20:46

So kult da va!! da e so gøy å sjå kor kreativ du e Nat:-D

Skriv en ny kommentar

hits